marjonsfoto.punt.nl
Laatste artikelen
Er is concurrentie. Tijdelijk dan :-) Ik ben namelijk sinds donderdag in het bezit van deze prachtige Windows Phone:
 
en daar moest nog veel aan gesleuteld worden. Software-matig dan. Dat heeft me een weekendje gekost en ik raak momenteel toch al amper mijn camera aan. Redenen daarvoor zijn die teen van mij - nog niet hersteld, maar zeer positief aan de beterende hand - en mijn laptop die nòg niet terug is. Het gaat langer dan de 10 werkdagen duren die men mij eerst voorhield. Ik kan alleen maar zuchten en steunen en dankbaar zijn voor deze oude laptop. Maar hij is zoooo traaahaaaag dat ik minder zin heb om fanatiek met foto's bezig te zijn.
 
Máár... ik kon het tòch niet laten. Dus zien jullie hieronder weer iets recentere foto's. Gemaakt begin juli in Volders te Oostenrijk, gewoon vanaf de camping. En dan ga jullie logs ook trouw bezoeken - ben benieuwd naar wat jullie nu weer voor moois geplaa 
Lees meer...
Ik ben momenteel een beetje uit mijn gewone doen. Ik heb een kleine ingreep aan mijn teen ondergaan, waardoor ik nu aan huis gekluisterd ben. Ik moet die voet ook nog omhoog houden, dus het zit niet zo lekker 'achter' de laptop. En ik heb mijn oude vertrouwde laptop niet, want die is - binnen de garantie - ter reparatie (toetsenbord was beschadigd en de ventilator werkte niet goed). De vele foto's van mijn vakantie in Oostenrijk en die van de laatste tijd zijn veilig opgeslagen en ik beperk me nu even tot foto's die ik nog op deze oude laptop heb staan. Er is altijd voorraad. Al vind ik dat ik toen nog anders fotografeerde.
 
Dat 'toen' is september 2009, toen we voor het eerst met onze pas verworven caravan een lang weekend naar de Veluwe waren. We gingen ook een dagje naar het Openlucht Museum te Arnhem. Hieronder plaats ik een kleine selectie van de vele foto's die ik daar maakte. Ik plaats ze niet allemaal op de voorpagina, dus zie je ziet alle 12, klik dan even op 'lees meer'. En dan ga ik nu in voorzichtige etappes jullie logs langs. :-)
 
ook in september bloeit er nog van alles
Lees meer...   (19 reacties)
Er wachten nog genoeg foto's van Oostenrijk, maar het fotograferen in het 'dagelijkse' leven gaat ook door. Ghita (een goede vriendin ;-)) zag onderstaande foto en vroeg of ik die ook op mijn fotolog zou plaatsen... Bij deze dan. Die foto en die daaronder maakte ik gewoon in mijn eigen achtertuin. Een prachtige rups, geen flauw idee wat het er voor een is en wat voor een vlinder daar uit voort moet komen, maar dat weet iemand hier vast wel ;-)
 
De rups zonder naam dus...
 
Lavendula officinalis - rustgevend, luchtzuiverend
 
 
En dan deze foto's... Ik logeerde zo'n twee weken terug een paar dagen in Den Haag en daar is genoeg natuur te schieten met je camera. De eerste is 's ochtends vrij vroeg genomen. Het licht was gewoon zoetjes en de kleuren prachtig. En toen ik verder fietste richting Monster kreeg ik voor het eerst van mijn leven een vos voor mijn lens. Veel te ver weg voor mijn 200 mm lens natuurlijk, maar een beetje croppen helpt weer een beetje. Pas thuis op mijn laptop ontwaarde ik die konijntjes op de voorgrond. Ik was op het moment van fotograferen zó bezig met die vos er op krijgen dat ik ze niet eens echt gezien had. En dat voor iemand die veel details ziet hihihi. Al met al zijn het geen fraaie foto's geworden, maar voor mij was het zo'n groots moment dat ik ze tòch plaats.
 
 
 
 
 
 
Lees meer...   (14 reacties)
Zo, daar ben ik eindelijk weer eens. Jullie loggen enthousiast door, zag ik aan de email-alerts die binnen stroomden. Ik kwam er gewoon niet aan toe, Uitgelezen vraagt ook aandacht. Maar vandaag heb ik tijd en ga ik  jullie logs met plezier inalen.. Eerst even naar de foto's hier...
 
Ze zijn gemaakt op 1 juli j.l., bijna een maand geleden dus. Het betreft het Alpbachtal, waar we - na met een kabine omhoog gegaan te zijn - een redelijk zware wandeling maakten. Prachtig gebied daar met uitzicht naar alle kanten: Het Alpbachtal zelf, het Inntal, het Achental (waar de Achensee ligt) en het Zillertal. We hebben genoten! Veel foto's gemaakt natuurlijk, ik plaats er 9.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lees meer...   (14 reacties)
We zijn in Oostenrijk ook een aantal keren omhoog gegaan via een kabelbaan in een kabine. Stoeltjesliften kunnen niet, omdat we de honden hebben. Maar gelukkig gaat het bijna altijd om kabines in het zomerseizoen in Oostenrijk. Onze eerste baan dit jaar was de Lünerseebahn die - voor de hand liggend - ons naar de Lünersee bracht. En daar hebben we in 4 uur tijd een best wel pittige, maar vooral prachtige wandeling gemaakt. Wat was (en is ;-)) het daar mooi. Het ziet er zalig koel uit op de foto's. Misschien helpt dat wat als het zomerweer hier weer in extremen schiet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lees meer...   (31 reacties)
De zon gaat onder... En verdwijnt achter het Karwendel...
 
klik op foto voor muziek ;-)
 
En klik op lees meer voor de lyrics...
 
Lees meer...   (14 reacties)
... gaat weer open. Ik ben terug van een fantastische vakantie in mijn geliefde Oostenrijk. Ruim 2300 foto's schoot ik. Die ga ik hier niet allemaal plaatsen ;-) Maar zo af en toe een moet kunnen.
 
 
Deze foto nam ik op de Walderalm - wat mij betreft al jaren het mooiste stukje van Oostenrijk. Vanwege slecht weer ben ik er vorig jaar niet geweest. Maar dit jaar heb ik mijn hart opgehaald :-)
Lees meer...   (12 reacties)
Dit fotolog gaat tijdelijk sluiten, want de vakantie staat voor de deur. Dat betekent zo'n drie weken Oostenrijk - met caravan. En met camera uiteraard. Ik was me al blij aan het voorbereiden en had nog wat fotoplannen hier, toen er bericht van mijn zusje en zwager kwam. Ook zij zijn slachtoffer van de ramp in Zuid-Frankrijk. Ze verloren hun caravan en de meeste spullen. Maar gelukkig niet elkaar en niet hun honden. Al met al is dat iets om dankbaar voor te zijn, maar het legde wel een schaduw over onze vakantie-voorpret. De fotoplannen laat ik nu maar varen... Eerst maar met vakantie en hopelijk verloopt die wel voorspoedig; je hebt het niet altijd voor het zeggen...
 
De alerts blijven aan en na de vakantie kom ik weer langs bij jullie fotologs. Auf Wiedersehen!
Lees meer...   (8 reacties)
... mijn twee West Highland White Terriers Mitzi en Dézi van 9 jaar. Ze zijn nogal eens slachtoffer van mijn lens, maar dat valt waarschijnlijk wel te begrijpen :-)) Deze foto's zijn al 'oud'. Ik maakte ze in maart van dit jaar, op het strand van Kijkduin. Zoals altijd als ze op het strand zijn, gaan ze helemaal uit hun Schotse dak :-)) Heerlijk om te zien.
 
Uitgelaten door het water
 
Elkaar uitdagen
 
Dézi geniet
 
Mitzi zoekt een schuurplek
 
Ja hoor... Daar gaat madame... Do the scrub!
 
Vergeet de rechterwang niet...
 
En dan weer rennen!
 
Wat een zalige ruimte hè.
 
Lees meer...   (31 reacties)
Toen ik Marjonsfoto.punt aanmaakte, heb ik ook voor mezelf de email alert geactiveerd en die krijg ik wèl binnen. De alerts van Openlens, Ladysunshine en Miss krijg ik NIET binnen. Wel krijg ik oude alerts binnen en reacties die na mij komen ook. Ik heb bij Ladysunshine vervolgens een oud zonnet-adres ingevuld en daarop krijg ik het wel binnen...
 
Conclusie...
 
Het ligt niet aan Punt, want van andere logs en mijn eigen net opgezette log krijg ik wèl de alerts binnen.
 
Het ligt niet aan Gmail om dezelfde bovenstaande reden.
 
En voor alle duidelijkheid: de spambox is ook leeg...
 
Misschien wel een idee voor Openlens (Peter) en Ladysunshine (Petra) om mijn adressen er uit te gooien. Dan meld ik me nog een keer aan.
 
Ik weet het niet meer en stop er maar mee voor vanavond. Als iemand dit raadsel kan oplossen, krijgt hij of zij een dikke zoen van me. Voor nu sluit ik mijn laptop en morgen kan ik er vast weer tegenaan.
 
Groetjes, Marjon.
 
Lees meer...   (13 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl